Tafeletiquette en omgangsvormen

Doel van de workshop

Het doel van een workshop tafeletiquette en omgangsvormen is, de deelnemers praktische vaardigheden bij te brengen over hoe men zich gedraagt tijdens formele gelegenheden zoals zakendiners en (zakelijke) recepties. Onderwerpen die aan de orde komen zijn onder andere: voorstellen, handen schudden, omgangsvormen tijdens het diner, omgaan met het couvert, een toost uitbrengen en omgaan met de gastheer en gastvrouw. Optioneel het behandelen van moeilijke gerechten zoals het eten van oesters, kreeft, asperges enz. Jan Jaap weet de onderwerpen een op luchtige wijze te brengen, met gebruik van vele anekdotes.

Resultaat

Aan het einde van de workshop weten de deelnemers hoe een formeel diner verloopt, hoe zij het couvert, servet en glazen dienen te gebruiken en hoe zij zich op de juiste manier kunnen gedragen. Aan het einde van de avond zal de workshopleider de deelnemers toetsen op hun kennis door middel van een etiquettetoets.

Doelgroepen

» werknemers die regelmatig zakelijke diners en lunches bijwonen
» leden van serviceclubs, die met elkaar dineren en lunchen
» iedereen die zijn kennis over tafeletiquette wil verbreden of opfrissen.

nl_NL
en_US