Diensten

Tafeletiquette en omgangsvormen in de 1,5 meter samenleving

Voor iedereen die er belangstelling voor heeft, verzorgt Distinguished workshops Tafeletiquette en Omgangsvormen. Wie individueel advies prefereert, kan bij Distinguished privélessen volgen. De workshops Tafeletiquette vinden plaats in de vorm van Etiquettediners of Etiquettelunches.

Afhankelijk van uw speciale wensen, besteden wij tijdens zo’n diner of lunch aandacht aan tafelschikking, gebruik van het couvert, servet, tafelzilver/bestek, het glaswerk, gastheer/gastvrouwschap en het uitbrengen van een toost etc. Vanzelfsprekend gaan wij ook in op goede omgangsvormen in een breder verband. Onze workshops en privélessen vinden in een ontspannen sfeer plaats.

Wij wisselen onze adviezen af met praktijkvoorbeelden, anekdotes, oefeningen en een etiquettequiz. Er is altijd voldoende gelegenheid om vragen te stellen. U kunt een workshop Tafeletiquette aanvragen vanaf vier personen. Privélessen zijn mogelijk voor één of twee personen.

Zakelijke (internationale) etiquette en omgangsvormen

In deze workshop, ingeleid door een PowerPoint-presentatie, behandelen wij de zakelijke omgangsvormen en codes. U krijgt antwoord op vragen als: hoe kan ik mij het best kleden, hoe kom ik in gesprek met een voor mij belangrijk persoon, en wanneer mag ik iemand tutoyeren. Bovendien besteden wij aandacht aan internationale etiquette, desgewenst per land of cultuur. Bijvoorbeeld: wat zijn de omgangsvormen in België en Japan, en hoe worden visitekaarten uitgewisseld. Alle onderdelen van deze workshop zijn rijkelijk voorzien van voorbeelden en anekdotes.

Persoonlijke presentatie en kledingcodes

In deze workshop, ondersteund door een PowerPoint-presentatie, ligt het accent op persoonlijke presentatie en kledingcodes in diverse situaties, zowel zakelijk als privé.

U krijgt antwoord op vragen als: hoe maak ik een goede eerste indruk; hoe kleed ik mij voor kantoor, recepties, congressen, beurzen, feesten en gala’s. Daarnaast besteden wij aandacht aan correspondentie, e-mail en de conventies met betrekking tot officiële uitnodigingen (R.S.V.P., Regrets Only, dress codes, zoals Smart Casual, Tenue de Ville, Black Tie, White Tie, enzovoort. Correct begroeten en kennismaken is een belangrijk onderdeel van deze workshop.

Workshop gast- en klantgericht denken en gastvrijheid in de 1,5 meter Horeca

Deze workshop is speciaal ontwikkeld voor mensen die in een commerciële of servicegerichte functie werkzaam zijn, zoals bijvoorbeeld vertegenwoordigers, receptiemedewerkers, winkelpersoneel en horecamedewerkers.

In overleg met u maken wij voor iedere doelgroep een presentatie op maat, waardoor deze workshop voor al uw medewerkers geschikt is.

Succesvol solliciteren

Iedereen weet dat je maar één kans krijgt om een goede indruk te maken, zeker bij sollicitaties. Aan het einde van deze workshop weet u hoe u zich optimaal kunt voorbereiden op een sollicitatie.

Tevens bent u vertrouwd met het voeren van een sollicitatiegesprek en kunt u goede omgangsvormen toepassen zonder uzelf uit het oog te verliezen.

Bruiloftsetiquette

Een unieke workshop om kennis te maken met de gebruiken rondom een klassieke bruiloft. Zowel de voorbereidingen voor een bruiloft als de grote dag zelf komen aan bod. Tafeletiquette vormt een belangrijk onderdeel van deze workshop.

Masterclass Certificaat Etiquette & Omgangsvormen

Als u een Masterclass- of etiquettetoets met goed gevolg heeft afgelegd, kunt u desgewenst een Masterclass Certificaat uitgereikt krijgen. Op het Certificaat worden de onderdelen die u heeft gevolgd afzonderlijk vermeld.

Elk certificaat is op extra zwaar kwaliteitspapier afgedrukt. Deelnemers die het Masterclass Certificaat hebben ontvangen, vermelden dit graag als onderscheidende aanvulling op hun cv.

Hier vindt u een aantal reacties van deelnemers aan onze workshops.

nl_NL
en_US